Spin around the pole

Suomalainen forum kaikille tankotanssin ystäville. (Päästäksesi lukemaan ja kirjoittamaan kaikille aihealueille sinun on rekisteröitävä käyttäjätunnus itsellesi.)
 
PääsivuPääsivu  Harrastuspaikat  FAQFAQ  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  KäyttäjälistaKäyttäjälista  KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Taustan vaikutus oppimiseen ja tekniikkaan

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas 
KirjoittajaViesti
nekuliini
hangin in pole with one leg only
hangin in pole with one leg only
avatar

Viestien lukumäärä : 364
Ikä : 36
Location : Siikajoki
Registration date : 21.12.2007

ViestiAihe: Taustan vaikutus oppimiseen ja tekniikkaan   Su Tammi 06, 2008 12:12 am

Vasta yliopistosta valmistuneena humanistina herää ns. tutkimuskysymyksiä elämän eri alueilta kuten tankotanssistakin. Olen pannut merkille YouTuben videoista ja muiden kirjoituksista, että tanssitaustalla saa perusliikkeistä kuten kävelystä näyttävämpää kuin tällaisella peruspulliaisella. Tietyillä taustoilla oppii helpommin ja toisilla taas tuo tankotanssiin estetiikkaa. Itse pitkällisen kuntosalin ja voimaharjoittelun myötä olen huomannut oppivani joitain liikkeitä todella nopeasti, eli ilmeisesti voimalla ainakin jossain määrin korvaan sen, missä taidoissa minulla vielä on aukkoja esimerkiksi iguana ja perusinvertti onnistuivat lähes ensimmäisellä kerralla, kun yritin. Toisaalta tanssillista siroutta on vaikeampi tavoittaa, kun runttaa silkalla lihaksella liikkeitä. Miten te olette huomanneet oman taustanne vaikuttavan tankotanssiin? Vaikka foorumin kävijämäärä on pieni, niin hyvin eri lähtökohdista näyttävät monet tankotanssin aloittaneen.

Oman taustani pelkään hidastavan liikkeiden viimeistelyä. Useat liikkeet saan runtattua sinne päin, mutta se hienosäätö on usein vaikeaa. Tosin eihän minulla ole harjoittelua kuin reilu kolme viikkoa takana, mutta lievästi perfektionistina pyrkimys on täydellisiin liikkeisiin. Siksi arvostan täällä saamaani kritiikkiä.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
AdminSusie
Admin
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 341
Ikä : 39
Location : Salo
Registration date : 05.12.2007

ViestiAihe: Vs: Taustan vaikutus oppimiseen ja tekniikkaan   Su Tammi 06, 2008 5:44 pm

Tanssillista taustaa omistamattomana mun liikehdintä suurimmaksi osaksi on sellaista reipasta "naisvoimistelu" askellusta. Laughing

Mun liikuntataustana on liki 15 vuoden ura ammunnan parissa. Suurin etu siitä harrastuksesta tankotanssin kannalta on kohtuulliset käsivoimat ja aikasta napakka puristus oikeassa kädessä. Muutenhan ne ei kovin liki toisiaan liippaa nuo harrasteet Smile .

_________________
http://cherrypop-helmia.blogspot.com/" I rather be hated for what I am, than be loved for things that I am not."
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://spinaround.niceboard.net
tasuni
Superman
Superman
avatar

Viestien lukumäärä : 1994
Ikä : 44
Location : Helsinki
Registration date : 07.12.2007

ViestiAihe: Vs: Taustan vaikutus oppimiseen ja tekniikkaan   Ma Tammi 07, 2008 11:59 am

Minusta pole dancessä on hienoa juuri se että siinä yhdistyy tanssi, notkeus ja voima. Useimmilla jokin näistä kolmesta on vahvempi puoli kuin muut, ja sitä voi aivan vapaasti sitten hyödyntää ja vähentää niiden muiden osuutta omassa tanssissa. Australian Championshipeissä 2006 näin käsittämättömiä voimaesityksiä joissa ei-niin-sirot-mutta-freakishly-strong kilpailijat kiipesivät esim. pelkillä hauiksilla tuommoisen nelimetrisen tangon kattoon asti ja jatkoivat siellä sitten varmaan viidellä-kuudella ilmaliikkeellä - suoritus johon tanssillisemmat mutta normaalivoimaiset kilpailijat eivät pystyneet. He luottivat sitten enemmän tanssipuoleen ja yhdistivät pole-liikkeisiin balettia, valssia ja tangoakin jopa. Todella kaunista, mutta heidän tankoliikkeensä olivat sitten aika standardeja ja lähes kaikilla samoja. Voittaja puolestaan oli ylettömän notkea (Felix), ja pystyi luomaan liikkeitä joita muut eivät olleet keksineet. Joten kaikki nuo kolme osa-aluetta olivat hyvin selkeästi esillä eri kilpailijoilla.

Jos tanssillisuus sinua kiinnostaa, suosittelen harjoittelemaan vartalonpyörityksiä ja body rolleja. Niistä SAA harjoittelulla pehmeitä, vaikka aluksi se tuntuu täysin mahdottomalta. Ne yhdistettynä suoriin nilkkoihin ja polviin ja pehmeisiin liikkeisiin = aivan riittävästi tanssillisuutta pole danceen. Mutta niiden harjoittelu on raskasta, paljon raskaampaa kuin voisi kuvitella, ja siinä menee aikaa. Koska sinun ei selvästikään tarvitse viettää paljoa aikaa lattialla vaan jaksat vetää ilmakombinaatioita helpommin kuin keskimääräinen tallaaja, et tarvitse moniakaan pyörityksiä per koreografia. Jos sulla on mahdollisuus mennä itämaisen tanssin tunneille, pääset heti ekalla tunnilla harjoittelemaan juuri näitä liikkeitä ja kunnolla!
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Kat Da
hangin in pole with one leg only
hangin in pole with one leg only
avatar

Viestien lukumäärä : 392
Ikä : 34
Location : Tampere
Registration date : 21.12.2007

ViestiAihe: Vs: Taustan vaikutus oppimiseen ja tekniikkaan   Ti Tammi 29, 2008 6:40 pm

Mun työ on tanssia joten ehkä siksi välttelen tanssillisia liikkeitä reenatessa. Pelkään että teen vaan jotain mautonta ketkutusta, joten yritän tehdä pelkkiä temppuja ilman välikuvioita, tosin sekin on tylsän näköistä..
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
JonnaK
basic spinner
basic spinner


Viestien lukumäärä : 23
Ikä : 34
Location : Nummela
Registration date : 31.01.2008

ViestiAihe: Vs: Taustan vaikutus oppimiseen ja tekniikkaan   Su Helmi 03, 2008 11:31 am

Itsellä on yli kymmenen vuoden katutanssi-tausta ja koen useat niistä lajeista aika miehisiksi tanssityyleiksi (tai itsellä on hekä kehittynyt sellainen), niin se naisellisuus, jonka tanko vaatii, ni alussa oli todella vaikeaa ja kun tunneilla tehdään jotain liikkeitä, niin edelleen tekee tiukkaa se naisellinen puoli Very Happy
Tanssitaustasta on huomannut ainakin sen hyvän puolen, että rytmittäminen liikkeisiin tms. on paljon helpompaa, kun se tulee ns. selkärangasta. Että tulevaisuudessa varmasti helpottaa koreografien tekoa ja liikkeiden yhdistämistä.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Iina
Superman
Superman
avatar

Viestien lukumäärä : 2793
Ikä : 33
Location : Tampere
Registration date : 05.12.2007

ViestiAihe: Vs: Taustan vaikutus oppimiseen ja tekniikkaan   To Helmi 07, 2008 12:05 pm

Hmm, niin. Mulla ei oo minkäänlaista tanssi-/liikuntataustaa. Onhan se varmasti hidastanut edistymistä suhteessa johonkin jo valmiiksi liikunnalliseen ihmiseen. Esim. salilla aloin käydä vasta pidemmän tankoilun jälkeen kun tangon kautta se paljon puhuttu liikunnan ilo vihdoin löytyi. On tainnut tanko olla mulle porttihuume Razz Muksuna ratsastin kyllä mutta sekin loppui teini-iässä. Siitä "etua" sen verran että monen vuoden ratsastus ilman säännöllistä venyttelyä on lyhentänyt mun jo valmiiksi jäykät takareiteni ihan minimittaiseks. Eli sain suorin jaloin varpaistani kiinni ensimmäistä kertaa elämässäni vasta heinäkuussa 07. Vielä on spaksuihin matkaa Rolling Eyes
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://www.tankotanssi.fi
Joanna
basic spinner
basic spinner
avatar

Viestien lukumäärä : 19
Location : Joensuu
Registration date : 07.01.2008

ViestiAihe: Vs: Taustan vaikutus oppimiseen ja tekniikkaan   La Maalis 01, 2008 7:18 pm

Miulla itselläni on kilpatanssi tausta ja nykyisin opetan päivittäin työkseni. Mutta täytyy sanoa että lihaskunto ei siltikään ole se kaikista parhain, esim haba on olematon xD toisaalta kilpatanssi on auttanut siinä että aika hyvin ymmärrän mitä täytyy mitenkin tehdä pelkästään katsomalla.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
-Hanna-
Superman
Superman
avatar

Viestien lukumäärä : 947
Ikä : 36
Location : Helsinki
Registration date : 15.02.2008

ViestiAihe: Vs: Taustan vaikutus oppimiseen ja tekniikkaan   Ma Maalis 03, 2008 2:02 pm

Tankotanssijalle (ja kaikille muillekkin) sellainen tieto rohkaisuna, että lihas on onneksi jatkuvasti uusiutuvaa kudosta. Eli kun venyttelee, uudet säikeet kasvavat pidemmiksi Smile. Toki tähänkin vaikuttaa rakenteelliset ja perinnölliset tekijät, itsellänikin aina ollut todella puiset takareidet, venyttelystä huolimatta spagaatti ollut hirveän tuskan takana aina...ja sekin siis silloin joskus. Nyt takareisien joustavuus luokkaa hyvä jos kädet saa lattiaan Embarassed.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
tinga1911
intermediate inverter
intermediate inverter
avatar

Viestien lukumäärä : 106
Ikä : 30
Location : Tampere
Registration date : 17.01.2008

ViestiAihe: Vs: Taustan vaikutus oppimiseen ja tekniikkaan   Ma Maalis 03, 2008 9:12 pm

Itselläni taustalla on lähinnä diskoissa hytkymistä pienenä, sekä parin vuoden cheerledaus. Tuo cheerleading-tausta ainakin vaikuttaa vakavasti siihen suuntaan, että tanssin suhteellisen tönkösti Very Happy Ja se yhdistettynä ocd:hen aiheuttaa jatkuvaa laskemista, aina pitää laskea ja aina pitää mennä oikeassa tahdissa. Ehkäpä tämä joskus alkaa näkyä sitten myös videolla ja kuvissa, kunhan saan sellaisia aikaiseksi. Toivoisin joskus pääseväni tuosta tönkköydestä eroon, mutta tyylihän se on sekin. Ihailen suunnattomasti mm. Iinan liikkeide n pehmeyttä ja joskus olisi mukavaa itsekin saada tuo liikehdintä sulavammaksi, mutta se vaatii lisää itseluottamusta.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://www.freewebs.com/tinga1911
-Hanna-
Superman
Superman
avatar

Viestien lukumäärä : 947
Ikä : 36
Location : Helsinki
Registration date : 15.02.2008

ViestiAihe: Vs: Taustan vaikutus oppimiseen ja tekniikkaan   To Maalis 13, 2008 8:25 am

Nyt kun on jo muutama tankotanssi-tunti takana, olen huomannut että -yllätys, yllätys- voimasta todellakin on hyötyä, samaten hyvästä keskivartalonhallinnasta. Esimerkiksi tangollenousut ensimmäisestä tunnista lähtien eivät ole tuottaneet minkäänlaisia ongelmia... Balettitaustastakin vaikuttaisi olevan se hyöty, että nilkat ojentuu lähes automaattisesti (näytin todella naurettavalta koulun liikkatunneilla kun hypättiin pituutta tai kolmiloikkaa Smile ...). Toisaalta baletista on jäänyt myös tietynlainen "jäykkyys" liikkeisiin, esimerkiksi monet pyörähdykset näyttäisivät mielestäni kauniimmilta hieman rennompina... Neutral
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
FaeryMe
intermediate spinner
intermediate spinner
avatar

Viestien lukumäärä : 59
Registration date : 23.01.2008

ViestiAihe: Vs: Taustan vaikutus oppimiseen ja tekniikkaan   To Maalis 13, 2008 10:37 am

minulla vuosien naisvoimistelu ja tanssitausta, joiden loppumisesta alkaa olla aika tismalleen 10 vuotta. Sen jälkeen on tullu vaan bileissä peppua heilutettua... Nyttemmin raskaus ja muutenvaanlöysäily on saanut lihakset surkastumaan ihan viimeisen päälle.Ihanaa päästä voimistumaan tangon kanssa taas ja löytää sisäinen tanssillisuus...
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Taustan vaikutus oppimiseen ja tekniikkaan   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Taustan vaikutus oppimiseen ja tekniikkaan
Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Spin around the pole :: Yleistä keskustelua Pole Dance asioista-
Siirry: